Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Za sada još nema konkertnih rezultata za ostale nivoe vlasti, osim za članove Predsjedništva koji su uveliko bili poznati još prije ponoći.

Polako pristižu rezultati iz izbornih štabova, gdje je na nivou općine Cazin prema očekivanju, najviše glasova imala kolalicija A-SDA – KSPP. Kako saznajemo, prema prvim neslužbenim rezultatima, A-SDA na čelu sa Nerminom Ogreševićem osvojila je preko 10.000 glasova na nivou općine Cazin, čime je potvrdila nadmoć sa izbora od prije dvije godine.

Druga stranka prema prvim neslužbenim rezultatima je SDA sa također očekivanim rezultatima gdje se govori o broju od 7.000 glasova.

Sasvim sigurno, ovakvi rezultati će se odraziti na ukupan broj glasova za Skupštinu USK-a, gdje je zaista mnogo opcija za koaliranje da bi se stvorila potrebna većina za formiranje Vlade.

Nermin Ogrešević je pokazao najveće zanimanje za pozicijom premijera, gdje će mu biti potrebna koalicija pojedinih političkih stranaka. Ukoliko ostvari povoljan rezultat na netom završenim izborima i na ostalim općinama, sasvim je izvjesno da bi novi premijer mogao biti sadašnji načelnik općine Cazin.

Međutim, SDA će definitivno biti prva stranka Unsko-sankog kantona, te uz jednog jakog koalicionog partnera, imaće potrebnu većinu za formiranjem Vlade.

Obzirom da je SDP imao katastrofalne rezultate, koalicione partnere će morati potražiti u Demokratkoj fronti, DNZ-u ili Laburističkoj stranci.

Uskoro više preciznih razultata možete saznati na našem portalu.