Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Ivanić je naveo da je dobio 243.947 glasova, a kandidatkinja SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz RS Željka Cvijanović 240.960 glasova

 

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić rekao je da je optimist i vjeruje u pobjedu, ali da će do samog kraja biti „vrlo tijesno“.

 

On je naveo da je dobio 243.947 glasova, a kandidatkinja SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz RS Željka Cvijanović 240.960 glasova.

 

- Trenutno je oko 3.000 glasova razlike - rekao je Ivanić na pres-konferenciji i dodao da su ostali glasovi iz Bijeljine, gdje on ubjedljivo vodi te iz Banje Luke „gdje je konstatno razlika oko 3.000 u korist Željke Cvijanovića te Zvornika gdje su izjednačeni“.

 

Uvjeren je da će Savez za promjene dobiti mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

- Ne želim još uvijek da proglasim pobjedu, ali mislim da je ovo dosta veliki uzorak prebrojanih glasova i da je ostalo još oko 80.000 važećih glasova. Razlika jeste mala, ali ima gradova gdje jako dobro stojim i nekoliko gradova gdje razlika nije konstantna. Zato vjerujem da ima dosta elemenata i razloga da se može očekivati pobjeda Saveza za promjene - rekao je Ivanić.

 

Nazvao je glupošću to što je rekao potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, da su izborni štabovi opozicije tokom izborne noći bili zatvoreni.

 

Ivanić je dodao da se i zbog male razlike boje malverzacija na izborima.