Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Na više od 54 posto prebrojanih listića Izetbegović ima više od 40 posto glasova što je trend koji se ne može stići. Oko 40.000 glasova je razlike između njega i kandidata Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudina Radončića - pojasnio je Sarajlić.

Dodaje da glasovi još nisu prebrojani u nekim općinama BiH u kojima je SDA tradicionalno pobjednik i tvrdi da se već može proglasiti pobjeda Izetbegovića, ali naglašava i da je tačna informacija da SDA vodi na svim nivoima vlasti u BiH.

Također, Sarajlić kaže, da će Ramiz Salkić najvjerovatnije biti potpredsjednik Republike Srpske, kao i da bi trebalo biti više poslanika SDA u Narodnoj skupštini RS-a nego je to do sada bio slučaj i da u SDA očekuju da budu i dio Vlade RS-a.

Kada je u pitanju koaliranje s drugim strankama, Sarajlić naglašava da je prerano o tome govoriti jer u štabu SDA se ne slavi budući da su svjesni situacije u BiH, a posebno stanja u državi nakon elementarnih nepogoda.

Najavio je da će se odmah nakon izbora krenuti u formiranje vlasti kako bi nova vlast odgovorila problemima u društvu.

Fotoreporteri Oslobođenja su na ulicama Sarajeva večeras uslikali više automobila sa obilježjima SDA koji su slavili ovaj uspjeh. U štab Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu u velikom broju pristižu članovi i simpatizeri ove stranke, koji već slave pobjedu na ovogodišnjim općim izborima.

U štabu stranke sve je spremno za slavlje, budući da rezultati ove stranke pokazuju da bi mogla osvojiti većinu mandata na svim nivoima vlasti.