Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Kroz koaliciju „Domovina“ pokazali smo da Bošnjaci, kada su jedinstveni, onda mogu pokazati i određenu snagu, kazao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.

Bošnjaci bi nakon Općih izbora koji su u BiH održani jučer, mogli osvojiti i do osam mandata u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, za razliku od prošlog mandata kada su imali pet delegata.

Naime, koalicija "Domovina", koju čini nekoliko bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka u RS-u, osvojit će od 60 do 70 posto bošnjačkih i hrvatskih glasova u RS, čime je odnijela ubjedljivu pobjedu.

Projekt „Domovina“ vodio je Emir Suljagić a paraf su stavili SDA, Stranka pravde i povjerenja, Posavska stranka, Demokratska fronta, Stranka dijaspore, SDU, Stranka za BiH, HSP i SBB.

Rezultat koji je koalicija „Domovina“ postigla na izborima u RS-u, smatra Salkić, mora biti primjer i Bošnjacima u Federaciji kada je riječ o jedinstvu i borbi za zajedničke ciljeve.

- Mali smo narod i nama trebaju dvije, eventualno tri političke partije da se zadovolje interesi svih, a ne broj političkih partija koje sada imamo – kaže Salkić.